2013. március 17., vasárnap

Szerbiában jártunk,avagy egy kis vajdasági körúton voltunk...(2011.Márc.14)

Az apropót azt adta,hogy olvastam az interneten,hogy átlehet már menni személyivel is.
Igy hát gondoltuk:kipróbáljuk,maximum nem engednek át a határon,de szerencsére nem ez történt(mint ahogy ezt a képsorozatokból gondolhattad kedves olvasóm),úgyhogy tényleg átlehet menni,EU-s állampolgárként(na azért van értelme az EU-nak,nem igaz?),méghozzá elég akadály mentesen!
Ez az út eléggé érdekes volt,hiszen sohasem jártam még itt,és nem tudtam mire számíthatok.
Fotózás szempontjából,hogy úgy mondjam egy eléggé erős közepes.
(hogy miért? mert sok minden nincs,amit fotózni lehetne,ám ami van az egyrészről érdekes is,másrészről szép is.)

Az ottani emberek nagyon érdekesek,Szerbia már inkább Balkán,mint Európa,Az emberek itt sokkal nyugisabbak,és nem elégedettlengetnek,és el vannak bőven,azzal amijük van.
(Apró észrevétel:nem nagyon láttunk új autókat,inkább a Lada,Zastava,Moszkvics,stb-k dívik).
Még egy gasztronómiai észrevétel(ileltve nem tudom,hogy az-e,de azt hiszem igen):Szerbiában kv-t inni igen csak érdemes,mert kb.feleannyiba kerül,mint nálunk,ellenben sokkal jobb!(csak ne igyál sokat,mert,koffein mérgezést fogsz kapni,az tuti!).

Amit még jó tudni,hogy az árak nagyon olcsóak,az étel negyedannyiba,az innivalók kb.fele annyiba kerülnek,mint Magyarországon-csak összehasonlításképpen: Kenyér kb.150 forint átszámolva,tej 200-250,stb stb..),erről jut eszembe:ne válts ott pénzt mert nem nagyon szeretik a magyar pénznemet,a határon példul nem is váltanak),inkább vagy válts itt Magyarországon,vagy használj Eurót,mert azt a Forinttal ellentétben nem kicsit szeretik.

Összegezve:Szerbia nem egy üdülő paradicsom,viszont érdemes kimenni,mert mindenképpen érdekes,de ha csak innen szeretnél tájékozódni,akkor figyeld az oldalt,mert még lesz szerbiai sorozat,illetve írás!

utóirat:majd elfelejtettem,ahol voltunk(Horgos,Becsej,Topolya) mindenhol elég tűrhetően beszélnek magyarul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése