2013. március 17., vasárnap

Nagybörzsöny(2010.04.17)

Na,és akkor egy újabb érdekes hely,ami nem más mint Nagybörzsöny(igen ezért ez a bejegyzés címe! :D )

Szóval itt a legérdekesebb látnivalók a templomok,mind a három.

Van egy XIII.századi templom,amely a mai napig mükődik,és természetesen látogatóható is.Ennek a templomnak Szent István király a védőszentje,(itt jegyezném meg,hogy nagyon szépen rendbe van tartva,tehát érdemes megnézni,és a néni aki ott fogadja a turistákat sok mindent el tud mesélni a templom történelméből).

A többi templom közül az egyik egy katolikus templom,a másik pedig a bányász templom,ami szintén-hogy szó viccel éljek-megér egy misét.


És végül-de abszolút nem utolsó sorban hagy említsem meg a helyi termelőket,illetve termékeket,amik nagyon finomak,valamint szépek(ezek tényleg biok).

Személy szerint én a Lek-Vár-Lakban jártam,ahol különböző szörpöket,és lekvárokat lehet vásárolni,közvetlenül a termelőtől(kb.50 ízesítésben,de ezek között van extra kombinációk is,mint pld.Fekete-Ribizke - Vanília).{Ez nem fizetett hírdetés:),hanem az igazság,de a termelőktől egy köszi belefér-->na jó,csak vicceltem. De tényleg nem fizetett hírdetés!}

Szóval,akit vonzanak a szép látnivalók,és a hazai termelésű finomságok,illetve kézzel készült műremekek,nekik ajánlom Nagybörzsönyt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése