2013. március 17., vasárnap

Itália földjén jártam...avagy napló Olaszországról(2010.08.21-2010.08.28)

Mint az irtam külföldre mentem,amiről most nektek közzé teszek egy naplószerű postot,igy megtudhatod mi a helyzet az olaszországi Bibioné-ban,és egyértelmű,hogy a fotózásokról is ejtettem néhány szót!

1.nap Szombat
Ennek a napnak a mottója az is lehetne,hogy szívás szívás és naná hogy egy kis szívás...
Hogy miért is?
Elárulom,mert ugy jöttünk Bibione-ba,hogy Ausztrián keresztül-eddig még jó is lenne-,csak hogy Magyarországon egy baleset miatt megszívtuk,és egy csomót tötyögtünk...
végre nagy nehezen átvergődtünk az M7-es autópályán,és egy ideig tudtunk normálisan haladni,hangsúlyozom egy ideig!
történt ugyanis,hogy az osztrák (A2-es) autópálya egy szakaszát pedig átépítik,vagy tudja a fene,de a lényeg,hogy le van zárva,ezért már Klagenfurt elött kb.15 kmerrel állt a sor,szóval gondolhatod,hogy nem 5 perc alatt sikerült itt át jutni.
na,mindegy nagy nehezen itt is sikerült áthaladni(by:GPS),de emiatt a lezárás miatt Klagenfurtból nem lehet emberi logikával kijutni.(végülis megkérdeztünk egy helyi rendőrt,és nagy nehezen megértettük merre az arra,ugyhogy itt is egy dbig sikerült jól haladni,egyészen bibione elöttig(kb szintén húsz kilométerrel elöttig),ahol újabb dugó várt ránk.
Mire az apartmanba értünk volt 11óra,de mindegy.
Az igazi turpisságok csak ekkor kezdődtek.(zanzásítva:nem találtuk az ágyat,de kiderült,hogy a szekrényben van,azaz szekrény ágy,de ezt gondolta a nyavalya,valamint a szoba éjszaka elviselhetetlenül meleg és kicsi,a melegviz bojler meg simán kicsi,tehát igy igazából húzamosabb ideig tart a zuhanyzás,és a szoba sem teljesen az,amiről szó volt...)
amúgy ezeket leszámítva a a bristol nevezetű apartman egészen használható.majd elfelejtettem:útközben csináltam tájképeket,amelyek jól sikerültek.
Összegezve a mai napot:szlovénia a nyerő útvonal,és ha nem találod az ágyat akkor a szekrényben bújt el,valamint a kulcs a fagyisnál van!...

2.nap Vasárnap
Ez már egy egészen jó nap volt,kipróbáltam az igazi olasz pizzát,és naná,hogy a kv-t.
A pizza tökbe ugyanaz mint nálunk,csak vékonyabb a tésztája,de izre tökre ugyanaz.
A kv viszont nagyon finom,bár igaz hangyányit drágább,mint Magyarországon(kb 2,2 euró körül mozog minden kvzóban).
A mai napot a tengerrel folytattuk,ami nagyon-nagyon élvezetes dolog!(apropó vizibicajozni vicces a tengerben a hullámok miatt...),esti program egy kis séta a kavalkádban-forgatagban,hiszen itt este kezdődik az igazi élet,és kb.hajnali 3-ig is eltart.
Naná,hogy viszem magammal a gépet.
Mai napról ennyit,ilyen lazitós nap volt,holnap meglátjuk,ahogy esik ugy puffan!

3.nap Hétfő
Szintén lazítás,tengeri úszkálás,hálidéj...
apropó az adriai tenger annyira sós,hogy nagyon,ugyhogy aki benne fürdik az első dolga az legyen,hogy letussol,mert úgy jár,mint én.(kidörzsölődik,oly szinten,hogy az sok minden csak nem élvezetes...)
Tegnap este csináltam felvételeket(már nem azért,de k...jók lettek).
most este kis flangálás,meglessük a koncertet(valami komolyzenei-szabadtéri,azt hiszem azt is lefotózom).
Holnap elmegyünk fotózni,a helyi nevezetesség,a világitótorony az úticél.

4.nap Kedd
Mai nap az nagyon-nagyon jó volt! mint azt irtam elözőleg elakartunk menni a világitótoronyhoz,de mégsem ugy sikerült.
Megkérdeztük a turisztikai információnál,hogy hol van,térképet is adtak.(állítólag kb. 4km-re oda ahol lakunk),igy hát úgy döntöttünk,hogy igénybe vesszük az egyik alternatív közlekedési formát,a bringó-hintót,és azzal megyünk,így nem kell autóval menni,de mégis kényelmesebb,mint gyalog.(egyébként nagyon jó volt).
"természetesen" nem jó fele mentünk,de végül is igy lett jó,mert útközben találtunk egy frankó kis éttermet a part melett(értsd:10 pontból 10+),ahol megebédeltünk.(itt mondok külön köszönetet a pincérnek a ház ajándékáért!! nagyon finom volt,egyébként limoncelló volt az;Kicsi kiterő,hagy meséljem milyen étteremben is voltunk: a hely tiszta,szép,a kiszolgálás pazar,az ételek pedig közepes árszintűek,de nagyon izletesek!A főpincér meg kifejezetten szimpatikus úriember,azaz inkább hobó-->nem az énekes...,ha valaki Bibionéban jár feltétlenül keresse meg a Cocobongo nevű éttermet!)
Visszatérve:mivel eltévedtünk igy hát elindultunk visszafelé,és itt megtaláltuk a templomot(katolikus),amely modern építésű,ám de nagyon szép!(bővebben:lsd. a képeket)
A terv az,hogy holnap elmegyünk Veneziába(gyk:Velence),és persze,hogy lefotózom!
Majd elfelejtettem!tegnap nem is koncert volt,az ma lesz(tuti,mert már hallani ahogy hangpróbálnak),hanem divatbemutató volt,és készítettem ott is fotókat
Csak úgy mutatóba,mert nem vagyok divatfotós.

5.nap Szerda
Hol is kezdjem?olyan sok mindent lehetne irni a mai napról,úgyhogy azt hiszem hosszú sora lesz annak...
ma terv szerint(kivételesen!)alakultak a dolgok,igy kitalálhatod,hogy Veneziában voltunk,amit személy szerint nagyon élveztem,olyan igazi épületfotósnak való nap volt!
Innen Velence kb.70 km(Bibione-Punta di Sabbioni),plussz a hajóút(Punta Di Sabbioni-Venezia)-nem tudom mennyi km-erben,de időre 40 perc-,ami egy kicsit vicces volt,mert a hajó nem volt jobb,mint a Váci-rév(különben maga az út csodálatos!)
Kikötötünk a Piazza San Marco-nál(Szent Márk tér),és itt rögtön meglátogattunk egy vendéglátó helyiséget(és mint kiderült itt nem a német dívik,hanem az angol),ahol megebédeltünk.
Az ebéd után elmentünk a Szent Márk székesegyházhoz,majd magára a térre,ahol mindenféle nemzetiségű ember megtalálható(indiai,japán,magyar,stb..),itt sikerült két darab emberfotót csinálni(lsd.Picasa),és természetesen lefotóztam jó néhány épületet is.
A következő úticél a Sóhajok-hídja lett,amit felújitanak,de azért sikerült lefotózni azt is(megjegyzés:az utolsó hajó 18:30-kor indul vissza,ezért nem tudtunk mindent végig nézni,igy hát egy kis szeletet láthatsz a galériámban is),és láttuk az elmaradhatatlan Gondolásokat is(csak egy volt aki énekelt is).
Itt jegyezném meg,hogy ami a magyar médiában megjelent,arról,hogy velencében nem lehet az utcán inni,enni,valamint dohányozni nem sűrűn bizonyult igaznak,egyedül ebből csak az,hogy nem szeretik a Carabineri-k(rendőrség),ha a galambokat eteted(rád szólnak).
Közben az jutott eszembe,ha a Budai várnegyedre azt irtam,hogy a magyar épületfotósok paradicsoma,akkor Velence a világ összes épületfotósának az egyik paradicsoma!
Lesummázva:a mai nap szuper volt,és nagyon jót fotóztam!
(lábjegyzet:39 képet csináltam,mindegyik jó lett,ugyhogy nehogy azt hidd,hogy csak két dolgot fotóztam le,hanem többet,de arra külön nem tértem ki,hiszen erre való a Picasa!)
És a végén a holnapi időjárás,-ja nem!!-,a holnapi terv:az úgy-ahogy most nincs,alighanem lazítás lesz,a mai napot kipihenem!

6.nap Csütörtök
ma nem túl sok mindent csináltam, inkább kihasználtuk még az utolsó alkalmat a strandolásra,igy hát egész nap a tengerparton,illetve a tengerben tartózkodtunk.
Hál'istennek a combomon a kidörzsölés szépen elmúlt,ugyhogy ma nagyon élveztem a fürdőzést.tapasztalat:két fontos dolog van az adriai tengerben való fürdésnél!1.ne használj műanyag,vagy nejlonból készült fürdőruhát(t.i.a só és a homok rendesen benne marad,és kidörzsöl...)2.mindig zuhanyozz le,ha kijöttél a vizből!(só miatt...)
Mást most nem is irok,mert a pihenésé,és az ejtőzésé volt a főszerep!Még fotózás sem volt.
Holnap délelött elmegyünk megnézzük,valamint lefotózzuk a világitótornyot.Utána pakolás,mert szombaton utazunk haza!

7.nap Péntek
Ma végre megtaláltuk a világitótornyot,és le is fotóztam.mit mondjak?nem egy nagy szám(azaz,hogy turistáknak ezt nem ajánlanám,mert k...sokat kell menni,és azt is forró homokon),de ezzel együtt nem volt rossz,legalább azt is lefotóztam.(amugy nem 4 kilóméter,mint ahogy mondták hanem 6,5,tehát összesen 13)
A toronyról kettő darab fényképet csináltam,igy is majréztam,hogy a gép tele megy homokkal,ugyhogy alighanem gép tisztitás lesz a program,az össze pakolás,valamint a takaritás után.
Más nem is nagyon fog történni,hiszen elmegy az idő az összepakolással,és viszonylag korán van ma fekvés,mert holnap vár ránk 700 km autózás,ami azért egy kicsit sok.
Holnap még útközben lefotózzuk Triesztet.

8.nap Szombat
Elindultunk Magyarországra,ütközben megálltunk Triesztnél(Bibione-től kb.100 km),ez a város egész egyszerűen gyönyörű!
A világ egyik legismertebb kikötő városa,ahol már inkább a turizmusé a főszerep(habár magyar turistát,vagy ha jobban tetszik utazót nem sokat láttunk),az épületek egytől-egyik történelmiek,és ettől fogva nagyon jó fotótémák.
A haza út 9óra volt,ezúttal Szlovénia fele jöttünk,és igazunk lett!Sokkal jobb útvonal,mint Ausztrián keresztül(na jó persze kicsit drágább az autópálya...),és hál'istennek zökkenőmentes útunk volt,sehol sem volt bökkenő!

Lezárásként: Arrivederci Italiano! Szervusz Magyarország!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése