2013. március 17., vasárnap

2012 első fotózása,avagy Pomázon jártam (2012.02.01)

Sajnos már egy jó ideje elhanyagoltam a blogot is,de a fotózást is.Nem mintha mentegetőzni szeretnék,de azért megemlítem,hogy ennek nem más oka,minthogy rengetegek dolgom volt és van,így nem tudok annyi időt szentelni a hobbymra,mint amennyit szeretnék illetve "kellene".
A jó hírem azonban az,hogy "elkövettem" az idei év első sorozatát,méghozzá Pomázon.
Nos,a hely nincs messze Budapest székesfővárostól,kb olyan 25-30 kilóméterre,Szentendrétől egészen pontosan 3 kilóméternyi távolságra van ez a város.

Pomáz legérdekesebb,és egyben gyönyörű látnivaló nevezetessége a Teleki-Wattay kastély.
Itt jelenleg egy szálloda működik,és nagyon szépen fel van újítva,és rendbe is van tartva.
A Kastélyban két kiállítás is látható,az egyik állandó a Wattay-szoba,amely bemutatja a család életét tárgyak,korabeli újságcikkek,valamint fényképek segítségével.A másik kiállítás-amit őszintén szólva elfelejtettem,hogy mettől meddig van-egy fotó kiállítás Három Világ címmel.
A recepción pedig kapható kv,valamint tea is.az utóbbira jómagam is beneveztem,és mondhatom kiváló volt,és plusszba nem drága.

További látnivalók: -Katolikus templom
                             -Református templom
                             -Szerb templom-amivel szemben látható egy Nikola Tesla emléktábla(ezt sajnos nem sikerült lefotózni mert csupa fehér tábla és nem látszik a felirat a fotón,úgy nem sok értelme van)
                             -Városháza
                             -I.és II.világháborús emlékmű
                             -Wass Albert szobor
                             -Jankovits Gyula szobor
                             -Vitéz Dr.Tiszolczy Lajos emléktábla

Összegezve a tapasztalataimat ezen a helyen mindenki megtalálja a számítását:aki turistaként szeretne megismerni egy szép,rendbe tartott várost azért érdemes ide elmennie,aki pedig egy pihentető,nyugtató sétát tenne,de nincs kedve sokat utazni,nos nekik azért érdemes ide ellátogatnia.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése